OffNews.bg

Саки – минус 10 самолета. ВСУ обяви пораженията за Русия от взривовете на летището в Новофедоровка

„Саки – минус 10 самолета на окупаторите.“ С такъв статус във фейсбук Командването на ВВС на украинската армия коментира взривовете на летището в кримската Новофедоровка. Самолетите са записани в общия списък на загубите, понесени от руската армия за последното денонощие. До момента липсва потвърждение от западните партньори на Украйна или сателитни изображения, които да показват реалното състояние на руското военно летище в Крим след експлозиите във вторник.

Според публикация на Антон Герашченко, съветник на вътрешния министър на Украйна няколко часа преди взривовете във Новофедеровка над руската авиобаза незабелязано за ПВО е прелетял украински безпилотник, който е заснел разположението на техниката. Според публикуваните снимки от този полет към момента на експлозиите на стоянките на летището са се намирали общо 37 летателни машини – 14 броя Су-30, 16 броя Су-24М, 6 броя хеликоптери Ми-8 и един военно-транспортен самолет Ил-76.

До момента няма данни кои от машините са унищожени и какво е състоянието на останалата бойна флота на руснаците, която се е намирала в базата.