OffNews.bg

С хирургическа точност ВСУ отряза напълно Херсон от Крим

ВСУ са "отрязали" руската армия от доставки на оръжие и личен състав в Херсонска област от окупирания Крим с хирургически точни удари. Това заяви ръководителят на военната администрация на Херсонска област Ярослав Янушевич.

"Мога да потвърдя нанасянето на точни удари по опорни пунктове и места за съсредоточаване на вражеска жива сила, оръжие и оборудване в редица райони на Херсонска област. И фактът е, че практически всички големи мостове - Антоновски (железопътен и автомобилен) и Новокаховски - са напълно изведени от експлоатация чрез "хирургически" удари. Остават само пешеходните преходи. В резултат на тези действия руската армия е "отрязана" от доставки на оръжие и личен състав от територията на Крим и лявата част на Херсонска област", каза той.

В същото време Янушевич призова всички да запазят спокойствие и да не се намесват в работата на военните.

"Украинските въоръжени сили започнаха настъпление във всички посоки в Южна Украйна. Трябва да запазим спокойствие и да не се намесваме в действията на нашите военни. Има много информация, но в момента е важно да запазим информационното мълчание, за да не навредим на армията си", добави той.