OffNews.bg

Руснаците заравят странни контейнери по линията на фронта, Украйна подозира химическо оръжие

Украинските военни са регистрирали странни действия на противниковата армия по линията на фронта, съобщи гражданският активист от Одеса Вадим Лабас. Войниците на Кремъл заравят в окопи контейнери със зеленкав цвят и неизвестен състав.

В страничката си в интернет Лабас е публикувал и снимки, потвърждаващи думите му. На снимките се вижда, че по дължината на траншеята, в която са контейнерите, минават бели тръби.

Едновременно с това в мрежата се появиха записи от дрон от същото място. „Очевидно руснаците поставят някакво химическо оръжие по линията на фронта. И това е последната стъпка за вдигане на залога преди използването на ядрено оръжие. Ще напомня, че още през пролетта нашите съюзници предупреждаваха Русия за невъзможността за използване на химическо оръжие и на мощния отговор, ако това се случи.“ – написа Лабас.

Засега не се посочва къде са локализирани контейнерите от снимките. Наличието им беше потвърдено и от председателя на Единния съюз на патриотите на Украйна Валентин Манко. В коментари под негови публикации мнението на украинските потребители е разделено – от притеснения за действително възможна химическа атака с амоняк или друго вещество, или с бутафорен опит за сплашване на украинците и евентуално да бъдат държани на разстояние от това място частите на ВСУ.