OffNews.bg

Руски депутат намекна за отвличане на министър на отбраната от страна членка на НАТО

Видният руски депутат Олег Морозов намекна за отвличане на министър на отбраната на страна членка на НАТО, когато той дойде на посещение в Украйна, както и за откарването му в Москва за разпит относно заповедите, които Западът дава на Киев, предаде Ройтерс.

Морозов, който за първи път влезе като народен представител в парламента на Русия през 1993 г. и който е член на управляващата партия "Единна Русия", каза, че доставката на западни оръжия за Украйна представлява пряка заплаха за Русия и може да наложи Москва да преосмисли военните си цели.

"Знаете ли, хрумва ми е един фантастичен заговор. В близко бъдеще, на някакъв етап, министър на отбраната на някоя страна членка на НАТО ще дойде с влак до Киев, за да говори със Зеленски. Но той няма да стигне там и ще се събуди някъде в Москва", намекна Морозов по руската държавна телевизия "Россия 1".

"Искате да кажете, че ние ще го отвлечем?", попита го с усмивка водещата на програмата Олга Шкабеева.

"Да. И тогава ще разберем кой и какви заповеди дава и за какво ги дава, кой за какво точно е отговорен", каза Морозов. После той добави:"Има нови правила в света сега. Нека всички тези военни министри, които идват в Киев, да си помислят малко какво би било да се събудят в Москва".

Редица представители на страни членки на НАТО вече посетиха украинската столица. Сред посетилите Киев бяха министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, американският държавен секретар Антъни Блинкен и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.