OffNews.bg

Руската държавна телевизия прекъсна реч на Путин

Руската държавна телевизия прекъсна реч на президента Владимир Путин по време на митинг по повод осмата годишнина от анексирането на Крим, съобщиха световните агенции.

Хиляди хора присъстваха на стадион Лужники в Москва, десетки от тях носеха знамена с изписана буква "Z" - символът на руските сили в Украйна.

В средата на стадиона пък имаше транспарант с надпис "За свят без нацизъм" - препратка към речта, с която Путин започна войната. (Руският президент оправда началото на войната с "нацисткия" режим в Киев.)

В тази атмосфера руският президент Владимир Путин държа реч, в която призова руските войски да продължат "героичната операция" в Украйна.

"На своя земя и обединени от обща съдба. Така навярно са мислили и от това са се ръководили хората, когато са участвали в референдума в Крим и Севастопол на 18 март 2014 г. Те са живели и живеят на своя земя. И са искали да изживеят общата съдба с историческата си родина, с Русия. Те имаха пълно право на това и постигнаха своята цел. Нека поздравим най-вече тях за празника. Това е техен празник. Поздравяваме ги."

Изненадващо речта му прекъсна и беше заменена с патриотични песни. 15 минути по-късно излъчването беше възобновено. 

По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обясни случилото се с технически проблем.