OffNews.bg

Русия пак засипва с ракети Украйна

Русия отново засипва с ракети територията на Украйна. В столицата Киев, Лвов, Харков и в много други градове на страната звучат експлозии.

Според Вячеслав Чауш, председател на Черниговската военна администрация, в Черниговска област работят силите за противовъздушна отбрана.

"В никакъв случай не изпращайте снимки и видеоклипове от взривовете, работата на силите за противовъздушна отбрана, разполагането и придвижването на войските. Ракетната атака продължава. Останете в укритията или на безопасно място", подчертава той.

Ръководителят на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким съобщи за третата вълна от ракетни атаки на руснаците срещу Украйна.

В столицата Киев също се чуха серия от експлозии. Според кмета на Виталий Кличко в квартал Печерски е имало удар.

"По предварителна информация става дума за две жилищни сгради. Няколко ракети бяха свалени от противовъздушната отбрана. Лекари и спасители са на мястото на удара. По-подробна информация по-късно", каза той.

Както уточни ръководителят на киевската военна администрация Олексий Кулеба, силите за противовъздушна отбрана действат в Киевска област. Има информация за паднали обекти.

Игор Табурец, ръководител на Черкаската военна администрация, също съобщава, че над територията на региона летят вражески ракети.

Противовъздушната отбрана е задействана и в Миргородска Громада в Полтавска област, Виницка област, Николаевска област, Сумска област и Житомирска област.

Във вторник следобед в регионите на Украйна беше обявена въздушна тревога. В същото време някои региони предупредиха за заплахата от ракетен обстрел от страна на Руската федерация.

Олексий Арестович, съветник в канцеларията на президента Зеленски, съобщи за масирано изстрелване на ракети по територията на Украйна и го свърза със срещата на върха на Г-20, която започна днес в Бали.

Според Олександър Вилкул, ръководител на военната администрация "Кривой", ракетите Х-101 се изстрелват от бомбардировач Ту-95 от района на Волгоград-Астрахан.