OffNews.bg

Русия обстрелва Харков и Запорожие тази нощ

За руски обстрел по Харков и Запорожие тази нощ съобщиха украинските власти.

Руските войски са обстрелвали неколкократно Харков. Прекъснато е електрозахранването в някои части на втория по големина град в Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщения на местните власти. Засега няма данни за жертви или ранени.

"Окупаторите удариха критична инфраструктура. Имаше около 10 експлозии. В някои райони има прекъсване на електричеството. Спешните екипи са на място", съобщи в "Телеграм" регионалният губернатор на Харков Олег Синегубов, цитиран от БТА.

Преди него кметът на Харков Игор Терехов информира за руски обстрел около 4:00 часа сутринта, който може да причини прекъсване на електрозахранването, отоплението и водоснабдяването в някои части на града.

Най-малко 17 руски ракети са ударили за около един час тази сутрин и град Запорожие в Югоизточна Украйна, съобщи изпълняващият длъжността кмет на града Анатолий Куртиев, цитиран от Ройтерс.

Ракетните нападения са били насочени срещу енергийната инфраструктура, уточни Куртиев в "Телеграм" и добави, че в момента властите събират информация за щети и евентуални жертви.