OffNews.bg

Русия не може да събере войници за един батальон. В Нижни Новгород при 160 нужни бойци се явили 30 кандидати

Руската армия не е в състояние за окомплектова нови формирования, тъй като липсва желаещи да участат във войната с Украйна. Това съобщи в неделя военното разузнаване на Киев (ГУР). Според разузнавачите от Генералния щаб на ВСУ в Русия е в ход скрита мобилизация, като отговорността за това е прехвърлена на регионалните власти.

ГУР съобщи на страницата с в интернет че в Нижнегородска област през началото на юли са се опитали да формират танков батальон, но опитът е бил неуспешен. Договори за служба в армията подписали едва 30 души при нужни 160. „Властите на областта обещават, че с цел повишаване на мотивацията от 1 септември ще изплащат ежемесечна помощ на семействата на войниците доброволци, които сключат договор и чиито деца учат в 10 и 11 клас на средните училища. Това са класовете, в които учениците са на възраст 16-18 години. Това не е довело до наплив на желаещи да се влеят в редиците на руската армия.

Разузнаването анализира, че в Русия е създадена нова система за мобилизация, която се основава на териториален принцип. Във всяка административна териториална единица се формират поделения, които са финансирани от местния бюджет.