OffNews.bg

Рогозин: Киев няма да го освобождаваме. Ще го превземем както Берлин и Виена

Бившият директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин се размечта за това как руската армия ще "превземе" Киев. Досега руската пропаганда говореше за предстоящо "освобождаване" на украинската столица.

Рогозин, който в момента е доброволец в Донбас, в предаването предаването "Пълен контакт" на най-известния кремълски глашатай Владимир Соловьов. 

Ето какво точно каза бившият шеф на Роскосмос:

"Относно това как ще приключи всичко това. Наистина съм дълбоко убеден, че ще превземем Киев, няма да го освобождаваме. Ние ще освободим Донбас. Всичко останало ще го превземем така, както наравихме с Виена, Берлин, Будапеща. Ще го превземем! Защото физически не можем да оставим този проблем на нашите деца, на нашите внуци", каза Рогозин.

В навечерието на пълномащабното нахлуване в Украйна руските пропагандисти бяха уверени, че танковете им ще дефилират на парад по централната улица на Киев - Крещатик. Руските нашественици обаче бяха спрени в покрайнините на столицата и опитите градът да падне за три дни се провалиха.

В момента руската армия понася огромни загуби на бойното поле в Украйна. Днес броят на загиналите руски военни вече надхвърли 90 000 души.