OffNews.bg

Разходка с лодка: Бойци на Буданов с катери нападнаха руска база в Крим (видео)

Главното управление на разузнаването (ГУР) към Министерството на отбраната в Киев публикува видео от спецоперация на територията на временно окупирания украински полуостров Крим.

Рано тази сутрин хората на генерал-майор Кирило Буданов от поделението "Артан" са пристигнали с два катера до брега край населените места Оленивка и Маяк. Акцията е имала поддръжка и по въздух. 

"По време на изпълнение на поставените задачи нашите бойци участваха в сражение с поделения на руските окупатори. В резултат на това врагът понесе загуби в личен състав и бе унищожена техника на противника. Освен това в Крим отново се развя синьо-жълтия държавен флаг. Всички цели и задачи бяха изпълнени. В крайна сметка украинските защитници се прибраха без загуби от мястото на събитията", съобщиха от ГУР.

Повече подробности официално не се съобщават, но руските Телеграм канали потвърждават за спецоперацията и недоумяват как е възможно украинците необезпокоявано да стъпят в Крим и също така безпроблемно да си тръгнат оттам към Одеска област.

Битката е състояла около 5 часа тази сутрин.

„Близо до селището Маяк на нос Тарханкут са били чути експлозии, съобщиха ни местни източници. Освен това наши източници от украинското разузнаване потвърдиха, че в този район се е състояла битка с участието на плавателни съдове и самолети. Подробностите все още не са уточнени“, съобщава Радио Свобода.

Журналистите от "Крим Реалии" посочват, че в село Маяк се намира базата на 3-ти радиотехнически полк в състава на радиотехническите войски на руските Въздушно-космически сили. Също така, по техни данни, на полуостров Тарханкут са разположени радиолокатори на окупаторите – РЛС „Небо-М“ и РЛС „Каста-2Е2“, а по периметъра са подготвени позиции за ПВО.