OffNews.bg

Путин се появи публично пред младежи на видео, но без нито дума за метежа

Развитието на индустрията остава приоритет за Русия, каза президентът Владимир Путин в обръщение към участниците и гостите на XI Международен младежки индустриален форум "Инженерите на бъдещето – 2023". В първото публично мероприятие в календара на държавния глава за тази седмица, веднага след странния метеж в петък и събота, той не спомена събитията от края на миналата седмица по никакъв начин. За българите, живели и в епохата на НРБ, обръщението повече напомня посланията на Тодор Живков към т. н. млада художествено-творческа интелигенция.

"Развитието и модернизацията на промишлеността е наш абсолютен приоритет. Затова ще продължим да стимулираме внедряването на най-новите технологии, цифрови решения и съвременни екологични стандарти", подчертава Путин и призовава за актуализиране на програмите за професионално образование, обучение и преквалификация на персонала. Особено в основополагащите отрасли като:

Президентът подчертава, че развитието на родната индустрия, укрепването на сигурността и технологичния суверенитет до голяма степен зависят от човешките ресурси. "Именно тези хора – както млади хора, така и опитни специалисти, екипите на нашите предприятия – осигуриха стабилната работа на руската индустрия, нейното развитие в условията на сериозни външни предизвикателства и постигнаха увеличение на производството на най-важните продукти. за живота на страната – гражданска и отбранителна", казва Путин. Руският автократ добавя още, че в предприятията идват все повече млади специалисти - компетентни, грамотни, креативни и с модерно мислене, готови да поемат отговорност и да предлагат нестандартни решения.