OffNews.bg

Путин: Русия е готова да работи за извънблокова система за сигурност

Цивилизацията днес отново се сблъсква с жестокост и насилие. Тероризмът стана глобална заплаха и ние сме длъжни да победим това зло. Русия е отворена за обединяване на усилията с други държави, готова е да работи за създаването на извънблокова система за международна сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в словото си на парада по случай Деня на победата, цитиран от РИА "Новости".

Путин посочи, че руските войници и командири са доказали, че са достойни наследници на героите от Великата отечествена война и защитават с чест интересите на родината. Уверен съм, че днес ветераните се гордеят със своите внуци и правнуци. Те винаги ще имат за пример великата победа и подвига на доблестното поколение на победителите, каза руският президент.

Тази година отбелязваме 75 години от началото на Втората световна война (за СССР, бел. ред). Тогава животът на съветския народ се промени. Нашият първи приоритет беше да спасим родината, добави той.

„Нашата армия върна армията на агресора, откъдето дойде. Нашите бащи и дядовци успяха да победят този враг. Нашият народ раздаде възмездие на нацистите”, припомни руският лидер и обяви минута мълчание в памет на жертвите.