OffNews.bg

Путин, млъквай, срам ни е! Бившият офицер от ФСБ Игор Гиркин с видеообръщение към руския президент

Путин, млъквай! С такова видеообръщение към руския президент Владимир Путин излезе националистът Игор Гиркин (Стрелков), бивш „министър на отбраната“ на сепаратистката ДНР и екс офицер от ФСБ.

Igor Girkin clearly has a death wish.

"Vladimir Putin, shut up so that we are not ashamed of having such a president". pic.twitter.com/b9XYCkZ7sr

— NOËL ???????? ???????? (@NOELreports) March 21, 2023

„Млъквай! Владимир Владимирович, млъкни, просто, мълчи по-добре. И нас няма да ни е срам заради тебе, заради това, че в нашата страна има такъв президент, и врагът няма да се кефи“, обяви пред камерата Гиркин.

Причина за недоволството на националиста стана скорошното изявление на Владимир Путин, че не е нападнал Украйна през 2014 г. поради липса на модерни оръжия. По този повод Гиркин-Стрелков нарече президента на Русия "парцал". Според руснака, който има официална доживотна присъда за тероризъм заради свалянето на малайзийски Боинг над Донбас през юли 2014 година, всички оправдания на Владимир Путин просто позорят него и Русия.

Гиркин припомни съдбата на Милошевич и Кадафи, които също направиха "подобни" грешки и добави, че Путин не може да поеме отговорност и да оглави Държавния комитет по отбрана, а вместо това лети на "хеликоптерни симулатори".

По-рано Игор Гиркин разказа как да различим истинския Владимир Путин от неговите двойници. Според руски крайнодесен офицер и настоящ военен блогър, истинският Путин никога не се появява сред тълпа.

„Истинският Путин, Владимир Владимирович, беше сам в църквата в Кремъл на Коледа. Свещениците се страхуваха да се доближат до него. Вероятно там е седял снайперист и е предупредил, че ще ги застреля, ако се приближат на по-малко от 20 метра. Това е истинският Владимир Владимирович, който, когато показват, че приема министри, сяда в единия край на масата и разглежда с бинокъл къде са седнали тия хора“, каза Гиркин.