OffNews.bg

`Путин е джентълмен`. Руски писател обяснява защо Москва не е убила Зеленски в Изюм

Руснаците не са убили Володимир Зеленски докато е бил в Изюм, защото Владимир Путин е джентълмен и не е американец. Това обясни на почитателите си в социалните мрежи руският писател, публицист и пропагандист Захар Прилепин.

„Много се обсъжда въпросът защо не пипнаха Зеленски в Изюм. Това не може да стане, защото не може да стане. Цял свят знае, че Путин е джентълмен и си държи на думата. Това не е шега.

Путин, впрочем, обеща да не събаря властта в Киев. Путин изявяваше готовност за преговори с Киев.

Путин не е американец. Той няма да беси Хюсейн и няма да планира 854 покушения срещу Кастро. Той не е такъв.

Всичко трябва да е по закон и в рамките на джентълменския негласен договор, който никой, освен него, не спазва.

Путин не е беззаконник. Дори не си струва да го обсъждаме. Зеленски може по долни гащи да бяга по първата линия на фронта, него никой никога няма да го пипне.

Можем да я закриваме тази тема.

Струваше си, разбира се, да го сплашим. Ама ако взривна вълна беше ударила Зеленски и беше се ударил в някой ръб? Никой не искаше да рискува така.“ – пише пропагандистът.

Захари Прилепин е бивш депутат от руската Държавна Дума, а от февруари м. г. и член на ръководството на партията „Справедлива Русия“. Учил е в Нижногородския юридически институт на МВР и е служил в спец подразделението ОМОН. Има звание майор от първата чеченска война. Пише книги, една от тях, „Патология“ е издадена и на български език.