OffNews.bg

Пропагандист на Кремъл: Преговори с нацистите? Само когато ботушът е на гърлото им

"Всякакви преговори с нацистите, докато ботушът ви не е на гърлото им, се възприемат като слабост. И не се ръкувайте с тези влечуги! И не разменяйте приветствия с тях - "Как си?". Като цяло не е нужно да се срещате или да говорите с тях.”

Това коментира пропагандистът Владимир Соловьов в предаването си “Соловьов LIVE” по повод вчерашните преговори между Русия и Украйна. Позициите на този руски "журналист" са важни дотолкова, доколкото той е близък до президента Владимир Путин и се смята за неофициален говорител на Кремъл.

Наскоро той каза и следното:

"Ако мислите, че ще спрем до Украйна, премислете 300 пъти! Тя е само междинен етап в обезпечаването на безопасността на Руската федерация.”

В понеделник стана ясно, че Путин е наредил на милиардера Роман Абрамович да предаде на украинския президент Володимир Зеленски, че ще "разбие" Украйна. Изявлението му било в отговор на призив на Зеленски да прекрати руската инвазия. По информация на "Таймс" срещата между Абрамович и руския президент се е провела на 23 март и на нея олигархът връчил писмена бележка от Зеленски, в която били изложени украинските условия за мир.

Отговорът на Путин бил:

"Предай му, че ще ги разбия."