OffNews.bg

Поне 100 палестинци бяха убити при нощен терор в Газа (снимки)

Поне 100 палестинци са убити тази нощ по време на ракетни удари в Газа от страна на Израел, съобщи палестинското здравно министерство, предаде Би Би Си. 

Рано тази сутрин в южната част на Газа е имало големи експлозии. Около 6 часа в рамкитте на 15 минути са били нанесени около дузина удари по палестинската територия в рамките на 15 минути.

Междувременно гласуването за прекратяване на огъня в Израел от Съвета за сигурност на ООН ще бъдат подновени, след като гласуването вчера беше отложено.

Преговарящите се опитват да постигнат съгласие по формулировка, която няма да бъде обект на вето от страна на Вашингтон - например, като думата "прекратяване на огъня" се замени със "спешно прекратяване на военните действия". САЩ наложиха вето на последната проекторезолюция заради съдържащата се в нея формулировка.

Преди гласуването организациите, оказващи хуманитарна помощ, изразиха гняв и разочарование от продължаващото тежко положение на цивилното население в Газа.

Израелският президент Ицхак Херцог заяви, че страната му е готова за нова хуманитарна пауза, но "Хамас" отказа да преговаря, докато продължава военният конфликт в Израел.