OffNews.bg

Погребението на Пригожин - в Бахмут. Депутат от руската Дума с екзотично предложение

Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин да бъде погребан в окупирания Бахмут предложи депутатът от Държавната дума на Руската федерация и праволинеен кремълски пропагандист Виталий Милонов. Милонов обяви идеята в официалния си канал в Телеграм.

Според депутата в долната камара на руския парламент, Пригожин трябвало да бъде погребан там, където самият той е бил готов да умре, а Бахмут бил точно такова място.

"Мисля, че най-доброто място за погребение може би е в Бахмут. Това е последната славна точка на бойците на ЧВК "Вагнер", каза Милонов.

Депутатът отбеляза при това, че Пригожин има "сериозни противоречия" с местните власти, по думите му "те не воюват с мъртвите". Авторът на екзотичната идея коментира думите на Владимир Путин, описващ Пригожин като "сложен човек, който е направил много за страната", като аргумент, че никой в ​​Санкт Петербург няма да се опита сериозно да вкара някакви допълнителни политически моменти в погребението. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков финтира въпросите на журналисти за това дали Владимир Путин ще иде на погребението на Путин с аргумента, че върви разследване и не се знае кога ще може да бъде погребан основателят на ЧВК "Вагнер", а "Владимир Владимирович е с много натоварена програма". Ако действително погребението се проточи, няма гаранция, че докато стане време да предадат тленните останки на Пригожин на земята, земята в Бахмут ще е още руска.