OffNews.bg

От площада – на фронта. Агитаторите на Кремъл плашат протестиращите, че ще отидат първи да воюват в Украйна

Жителите на Тюмен, участвали в неразрешените митинги срещу въведената в Русия частична мобилизация, рискуват автоматично да бъдат зачислени в редиците на мобилизираните за участие в спецоперацията. За това, че подобна санкция ще бъде приложена към протестиращите, написа в телеграм канала си прокремълският активист и блогър - адвокатът Иля Ремесло, цитиран от уралския информационен портал URA.ru.

„Към участниците в незаконните митинги ще бъдат предприети „мобилизационни мероприятия“. Незабавно на място се проверяват документите, установяват се, задържат се и се изпращат в полицейското управление. След това с участието на представители на военното окръжие ще бъде определена мобилизационната категория. Тези, които не се вписват в първото повикване, ще бъдат регистрирани за следващото.“ – твърди лоялният на Кремъл адвокат.

Информацията беше потвърдена от източник на URA.ru в правоохранителните структури. „Всеки, който отиде и се включи в акцията „Не на мобилизацията“, ще бъде изпратен да служи извън общия ред.“ – е заявил вътрешен човек от службите.

Интересно е, че с подобна публикация, съдържаща предупреждение към протестиращите, излезе и друг кремълски пропагандист - Владимир Соловьов.

С подобни заплахи - на фона на растящото недоволство сред най-активните слоеве от обществото - властите в Русия се надяват да охладят готовността на хората на младежка и средна възраст да протестират срещу мобилизацията и срещу войната в Украйна, наричана от Кремъл специална военна операция.