OffNews.bg

Мощна руска атака в Украйна, сред пострадалите са и пет деца

Днес сутринта руският агресор удари Днепропетровска област. Един човек е загинал в Криворижка област, 24 души са ранени в Новомосковск, включително пет деца. 

Това съобщи в Telegram ръководителят на Днепропетровската ОВА Сергей Лисак, предава Укринформ.

„Стигна до Новомосковск. Възникнал е пожар, вече е локализиран. Взривната вълна е преобърнала преминаващ микробус. Пострадали са три административни сгради, две бензиностанции, пететажна сграда и лек автомобил. Преди това в града бяха ранени 24 души. Пет от тях са деца: момчета на 4 и 8 години и момичета на 11, 16 и 17 години. Всички са в болница в средно тежко състояние“, написа той. 

Врагът се прицели и в Кривий Рог. Пострадали са търговски център и над 20 домове. 58-годишен мъж е ранен от осколки. Състоянието му е задоволително.

Рано тази сутрин в цяла Украйна беше обявена въздушна тревога, а украинските ВВС предупредиха за опасност от нападения с крилати, а в някои области и с балистични ракети. 

Жена е ранена при атака срещу Харков, съобщи кметът Игор Терехов. По думите му има поразени промишлени обекти, в резултат на което е възникнал пожар. 

В Запорожие са чути пет взрива, съобщи областният управител Юрий Малашко, а най-малко двама души са ранени.

Военни представители и в други градове съобщават за руска "масирана ракетна атака".