OffNews.bg

Мистериозно убийство на двойка чужденци в Британска Колумбия

Канадската полиция разследва убийството на двама млади туристи, застреляни в северната част на Британска Колумбия, предава Би Би Си.

Властите съобщават, че 24-годишната американка Чайна Дийз и 23-годишният австралиец Лукас Фаулър са били открити мъртви. Бащата на момчето Стефан Фаулър е на висока позиция в полицията в Нов Южен Уелс и е пристигнал веднага в Канада с още двама свои колеги.

Самият той описва убийството на сина си и приятелката му като „любовна история с трагичен край“.

„Може да съм много опитен полицай, но днес стоя тук в ролята си на баща на жертвата“, казва той на пресконференция. В изявлението Фаулър добавя, че няма да се включи пряко в разследването.

„Имам опит и знам как протичат тези разследвания. Мога да кажа, че имам много голяма доверие на всички полицаи, които работят по случая.“

Семействата и на двете жертви разказват, че пътуването е било планувано.

„Те бяха светли и красиви души. Все още сме в шок и сме с разбити сърца“, казва Кенеди Дийз, сестра на Чайна.

Телата на жертвите са намерени до шофирания от тях син Шевролет от 1986, спрян в близост до горещите извори на река Лиард, които са популярна туристическа дестинация.

Свидетели казват, че са видели двойката край пътя, тъй като колата им е била развалена, но всичко изглеждало под контрол.

Полицията вече има изготвен портрет на мъж, който е забелязан да говори с Лукас на магистралата. Те молят за помощ гражданите за идентифицирането му и допълват, че стар модел на “Jeep” – Чероки.

RCMP investigators released a composite sketch of an unidentified man believed to have been one of the last people to speak to Lucas before the killings. The man was last seen with Lucas on the evening of July 14 along Highway 97. RCMP would like to speak to him: pic.twitter.com/PYDBR0n1nl

— Tina Lovgreen (@tinalovgreen) July 23, 2019

Момичето и момчето се срещат през 2017 година в хостъл в Хърватия и се влюбва. Оттогава те пътуват по света заедно.

„Нашият син прекарваше времето си, пътувайки по света. Той срещна красиво младо момиче и двамата се влюбиха. Бяха страхотна двойка“, разказва бащата на момчето.

Полицията обмисля възможността тяхното убийство да е свързано с изчезването на двама тийнейджъри миналия петък. 19-годишният Кам Маклеод и 18-годишният Брайър Шмегелски оттогава са обявени за изчезнали. Техният изгорял кемпер е намерен на пътя край Дийз Лейк в петък - на 500 км от мястото, на което са открити Фаулър и Дийз. Трето тяло е било намерено изгоряло недалеч от кемпера на момчетата. Не е установено чие е, но полицията смята, че не е никое от тях.