OffNews.bg

Крис Корнъл приел коктейл от лекарства преди да се самоубие

Музикантът Крис Корнъл е изпил коктейл от лекарства преди да посегне на живота си, съобщава CNN като се позовава на доклад от медицински изследователски център. Открити са следи от налоксон, буталбитал, псевдоефедрин и седативният рецептор лоразепам. 

След оповестяването на доклада съпругата на музиканта Вики излезе с обръщение, от което става ясно, че е шокирана от разкритията, тъй като Корнъл дълги години е бил "чист". 

"Всички, които познавате Крис добре, може би сте забелязали, че той не беше на себе си в последните часове и че имаше нещо нередно. От доклада научихме, че в тялото му са открити няколко субстанции", се посочва в изявлението на Вики Корнъл, която уточнява, че от дълги години не е имал зависимости. Нещата според нея обаче излезли от контрол и тя и децата ѝ са съкрушени. 

Официалните резултати от аутопсията потвърждават, че Корнъл е починал вследствие на обесване. В доклада от медицинския център се уточнява, че не лекарствата са причинили смъртта.

Семейството на музиканта почти веднага след смъртта му заяви, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на други хора да избегнат подобна трагедия. 

Крис Корнъл беше кремиран миналата седмица в гробището Hollywood Forever Cemetery в Лос Анджелис.