OffNews.bg

Коя е къртицата на Русия за изборите в САЩ? Шефът на щаба на Тръмп се предаде на ФБР

Кой е позволил Русия да влияе на президентските избори в САЩ? Първото име на замесен в скандала бе съобщено днес - Пол Манафорт, ръководител на предизборния щаб на Доналд Тръмп, се предаде на ФБР тази сутрин. Срещу него са повдигнати 12 обвинения, включително заговор срещу Съединените американски щати.

Обвиненията срещу Манафорт и бившия му бизнес партньор Рик Гейтс включват още тайно сътрудничество на чужди власти, пране на пари.

Разкритията идват, след като по-рано днес бе съобщено, че срещу поне един човек са повдигнати обвинения в рамките на разследването за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Пол Манафорт е бил част от екипа на Тръмп. Присъединява се към предизборния му щаб март 2016 г. Манафорт е имал сериозни бизнес връзки с Украйна, където е представлявал известни проруски настроени личности, пише „Гардиън“. За Гейтс се казва, че е участвал в създаването на дъщерни дружества в Кипър, които са получавали пари от източноевропейски източници. Той също е работел за кампанията на Тръмп.