OffNews.bg

Какво докладва британското разузнаване за войната днес

И днес публикуваме ежедневния сутрешен бюлетин на британското Министерство на отбраната и разузнаването за развоя на войната в Украйна>

Акцентите:

- През последната седмица се наблюдават само минимални промени в териториалния контрол по протежение на фронтовата линия. В Донбас, след малкия напредък от началото на август, руските сили са се приближили до покрайнините на град Бахмут, но все още не са навлезли в застроената зона.

- Русия не е положила сериозни усилия за настъпление в Запорожкия и Харковския сектор.

- В югозападната част на страната нито украинските, нито руските сили напредват по фронтовата линия при Херсон. Все по-честите експлозии зад руските линии обаче вероятно натоварват руската логистика и въздушните бази в южната част на страната.

- Малко вероятно е ситуацията да се промени значително през следващата седмица. Засега руските сили вероятно са готови да предприемат само ограничени местни нападения, в които рядко участват повече от една рота войници.

- През следващите месеци обаче инициативата ще бъде на страната, която успее да създаде надеждни и ангажирани сили за настъпателни операции.