OffNews.bg

Кадиров: Варшава да се извини! Или Русия за 6 секунди ще покаже на Полша какво може (видео)

Полша трябва официално да се извини пред Русия за нападението срещу руския посланик във Варшава Сергей Андреев на 9 май, когато дипломатът се опита да поднесе венец пред Мемориала на съветските воини, заяви в канала си в Телеграм чеченският лидер Рамзан Кадиров.

„Асселям алейкум! Привет на всички, пак съм аз, пак с моя телефон, искам да ви разясня ситуацията, която, „дон“, се намира на територията на Украйна, „дон“. Мисля, че на вас ви е интересно, Луганск и Донецк, „дон“.“ – започва традиционното си видеообръщение в сряда вечер Кадиров, когото заради паразитното вмъкване на думичката „дон“, в Русия и на Запад някои подигравателно наричат „дон-дон Кадиров“.

Паразитният навик до такава степен се е вмъкнал в речника на Кадиров, че се наложи на няколко пъти и самият той и обкръжението му да разяснят какво иска да каже авторът. „Дон“ идва от силно съкратеното „дуй хьунан“, което от чеченски се превежда като „казано на кратко“ или с „други думи“ и е аналогично на срещаното в българския „начи“.

След почти минута и половина увод в изявлението си в сряда ръководителят на Чечня поставя и акцента във видеото си:

„Украйна е закрит въпрос, дон, на мен ми е интересна Полша, дон, Полша, дон, към какво се стреми, дон. След Украйна, дон, ако има команда, дон, ние за 6 секунди, дон, ще ви покажем на какво сме способни, дон. По-добре си прибирайте оръжието, дон, и своите наемници, дон, и помолете, дон, за официално извинение за нашия посланик, дон. Ние това просто така няма да го оставим, дон. Имайте го предвид, дон. При чеченците, особено, дон, има добра практика, дон, всичко, което е направено, се връща обратно, дон. Затова вие сте започнали много лоши игри с нашата държава да си играете, това са тези държави, които влизат в НАТО, и около които, дон се намират дон, и играят по свирката на Запада, дон, на Америка, дон. Това няма да доведе до нищо добро, дон.“ – казва Кадиров.