OffNews.bg

Изселници в Турция: Добре е за България, че Ердоган и Бойко Борисов са приятели

Ние трябва да сме радостни, че имаме такъв президент, като г-н Реджеп Тайип Ердоган. Те са приятели с г-н Бойко Борисов и българският народ трябва да е доволен, че има такъв министър-председател. Те са приятели с нашия президент и бъдещето е с България и Турция.

Това коментира пред bTV български изселник в Турция, който разказа за нощта на преврата.  

"Съседи сме, нас ни очаква хубаво бъдеще. Газопроводите ще минат през България и Турция. Доволни сме, днес сме в кафенето, пием си кафето", каза мъжът. По думите му сега всички са "доволни и радостни", че са живи и здрави днес. "Военните самолети започнаха да бомбят навсякъде и когато народът започна за излиза, те вече спряха, защото тълпата излезе на улицата", разказа той за нощта на неуспелия преврат. 

Рафет Улутюрк, председател на изселническата организация "Бултюрк", обясни, че в махалата, в която сега българите "пият спокойно кафе" има "2400 избиратели", а в само в квартала Байрампаша има 22 000. 

Той разказа, че е в нощта на пуча е имало "страх във всички". "Малка група офицери, които искаха да направят преврат в Турция. Но всички партии подкрепиха и бяха за демокрацията в Турция. Тук определящо значение има господин Реджеп Тайип Ердоган, който наистина отговорно излезе пред медиите и извика всички хора да излязат по улиците. Това беше отговорно и това промени хода. Ако не беше излязъл, може би сега нямаше да бъдем на това място и за това той има много заслуги", каза той.