OffNews.bg

Израелски удар разруши сграда в Дамаск, има убит и ранени ирански Гвардейци на революцията

При израелски удар по сирийската столица Дамаск днес бе убит член на иранските Гвардейци на Революцията, има ранени, съобщи Ройтерс, като се позовава на източник от силите за сигурност в регионален просирийски алианс, предава БТА.

Многоетажната сграда е била използвана от ирански съветници, подкрепящи сирийското правителство, при удара тя е била изравнена със земята.

Сирийските държавни медии съобщиха, че мишена на предполагаемо израелско нападение е станала сграда в квартал "Мазех" в Дамаск, без да дават повече подробности. Други медии в Сирия съобщиха за експлозии, отекнали в цялата столица. 

Сирийска мониторингова група, цитирана от Франс прес, съобщи за петима убити при "израелски удар" по сграда в Дамаск, където се е състояла "среща на проирански лидери".

"При израелски ракетен удар по четириетажна сграда, в която е имало среща на проирански лидери, са загинали петима души /.../, а зданието е напълно разрушено", посочи Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) - базираната във Великобритания неправителствена организация, която разполага с широка мрежа от източници на място в Сирия.