OffNews.bg

Изпреварващ удар: Русия обяви, че е унищожила още недоставени в Украйна БМП ''Брадли''

Ръководителят на пресцентъра на руското военно ведомство генерал-лейтенант Игор Конашенков попадна отново в класациите "най-смешните видеоклипове от Русия" при поредното обявяване на щетите, понесени от Въоръжените сили на Украйна. Конашенков вече стана известен с това, че е "унищожил" в сводките си повече системи HIMARS, отколкото Съединените щати са предоставили на Украйна. 

При поредното представяне на загубите на Киев на едно от направленията Конашенков обяви, че "противникът загуби 11 танка, 17 бойни машини на пехотата, в това число 4 БМП "Брадли", произведени в САЩ. Всички цифри щяха да звучат убедително, ако не беше фактът, че обещаните от САЩ убийци на танкове, както наричат БМП "Брадли" още не са пристигнали в Украйна, а на бойното поле няма нито една от тези машини на въоръжение, отбелязват военните блогъри в Киев.

Миналия Петък Пентагонът обяви, че времето за доставки на БМП "Брадли" е дошло и машините са включени в пакета с помощ за Украйна на обща стойност 3,75 милиарда долара. Говорителката на Пентагон Лора Купър обясни обаче, че за обучението на украинския военен персонал за работа с "Брадли" ще бъдат нужни няколко месеца и то ще бъде осъществено в Германия. Като срок за доставка на самите машини в Украйна американското военно ведомство посочи "следващите няколко седмици"