OffNews.bg

Изгоря централата на ФСБ в Ростов на Дон, взривил се е склад за боеприпаси на втория етаж

Пожар е избухнал в четвъртък в сграда на граничното управление на ФСБ в Ростов на Дон в Русия, съобщи ТАСС. На мястото на инцидента са изпратени части на Министерството на извънредните ситуации, над 86 души са хвърлени в гасенето на огъня, един човек е загинал, а най-малко двама са ранени.

It’s FSB building in Rostov and Donu in Russia now. Don’t rush to accuse Ukraine. It might be provocation or domestic political fight. Remember their intelligence and defense services are fighting for the influence pic.twitter.com/mBL4R00KhQ

— Iuliia Mendel (@IuliiaMendel) March 16, 2023

Сградата на ФСБ в Ростов на Дон се намира на булевард „Сиверс“ 20. Според информацията в официалните руски източници пожарът е избухнал ва втория етаж в сградата на руските служби.

В социалните мрежи се появиха кадри от дрон, които показват пламъци над офисите на тайните служби, а очевидци твърдят, че преди да избухне пожар са се чули експлозии. От Министерството на извънредните ситуации на Русия твърдят, че причината за инцидента е късо съединение в електрическата инсталация.

На втория етаж, където е епицентърът на пожара се е намирал склад с боеприпаси, твърди сайтът 161.ru. Сайтът цитира източници в службите, според които на всеки 5-10 секунди се чуват взривове. Снимки от различни ракурси показват сградата обхваната напълно от пламъци, две от стените са се срутили. В близост до боеприпасите са пламнали и туби с гориво. Заради произшествието се наложи да бъдат евакуирани обитателите на жилищния блок на „Сиверс“ 26. Евакуирани са и студентите от митническото училище в близост до пожара.