OffNews.bg

Изгониха кучето на Байдън от Белия дом, хапело наред хора от персонала

Кучето на семейството на американския президент Джо Байдън бе преместено от Белия дом, защото хапело наред хора от персонала.

Двугодишната немска овчарка Командер е с неясно бъдеще, призна говорителката на първата дама Джил Байдън, цитирана от Би Би Си.

Миналата седмица Командер ухапал агент от Сикрет сървис и се наложила спешна медицинска помощ.

Това е не първият, вторият или третият, а най-малко 11-ият път, в който кучето ухапва охранител от комплекса на Белия дом или в семейната къща в Делауеър. За него съобщи Си Ен Ен и малко след това дойде изявлението от Белия дом:

"Президентът и първата дама са дълбоко загрижени за безопасността на работещите в Белия дом и на тези, които ги охраняват всеки ден - се казва в изявлението на говорителката Елизабет Александър от сряда. - Те продължават да са благодарни за търпението и подкрепата на Сикрет сървис на САЩ и на всички въвлечени, тъй като продължават да работят по намирането на решения. Командер в момента не е на територията на Белия дом, докато се преценяват следващите стъпки".

Тя не каза къде живее кучето в момента и дали в крайна сметка ще се върне в Белия дом. Според нея реалният брой на ухапванията е по-голям от цитираните 11, а едното дори е наложило болнично лечение. Другите потърпевши се нуждаели от медицинска помощ на място.

Прессекретарят на Белия дом по-рано отдаде нападенията на стреса, свързан с живота в резиденцията. "Както всички знаете, комплексът на Белия дом може да бъде много стресиращ", каза Карин Жан-Пиер през юли.