OffNews.bg

И нека силата бъде с мен. Залужни се появи с нашивка на Бебе Йода

Известният със статусите със скрита символика и крипто послания главнокомандващ на ВСУ генерал Валерий Залужни отново пусна на поклонниците си в Украйна и света, като се появи на военно мероприятие с нашивка (шеврон) на гърдите, изобразяваща Бебето Йода. „Let the Power be with me“ (Нека силата бъде с мен) – така по „Междузведни войни“ възприеха посланието на генерала поклонниците му.

Zaluzhnyi: Together with the Chief of the General Staff, Shaptala, worked in groups of troops performing the most difficult tasks in the areas where the fiercest battles are taking place.

Yes, it is Baby Yoda chevron????#zalyzhnyy #Zelenskyy #Kyiv #lviv pic.twitter.com/iPMzoky8f0

— Dr. Khaled Alfaiomi (@Alfaiomi) June 20, 2023

Йода беше забелязан на полевата униформа на Залужни в едно от видеосъобщенията в профила на Главнокомандващия във фейсбук. На 19 юни вечерта генералът показа кадри от работата си и съвещание на командването на групите войски, изпълняващи най-сложните задачи по основните направления на фронта. На гърдите му има изображение на „бебето Йода“ или Грогу, персонаж от телевизионния сериал „Мандалорецът“ по мотиви на „Междузвездни войни“

Майстор-джедаят Йода, към чиято раса принадлежи и Грогу, беше централен и ключов герой в оригиналната трилогия на „Междузвездни войни“ и един от най-могъщите джедаи в историята в цялата Вселена.

Украинската публика реагира мигновено на генералското чувство за хумор „Това е толкова миличко, именно миличко, яко и мило едновременно. И толкова човешко, толкова различно от рашистите. Бебе Йода. Нека силата бъде с Вас, Главкоме, и с Украинската войска“, написа в социалните мрежи Ирина Солошенко. Мнозина от потребителите отбелязват, че такава нашивка е трудно да си представи човек върху униформата на руските генерали.

Посланичката на Украйна в САЩ Оксана Маркарова призна, че къщо е фен на „Междузвездни войни“ и предложи на Залужно ново звание за длъжността главнокомондващ на английски – вместо Commander-in-Chief - Jedi-in-Chief. Други се шегуват, че и майстор-джедаят Йода задължително трябва да има шеврон с потрета на Залужни. Появи се и цяла графична серия с пагони за ВСУ – „Майстор Йода, „Йода Лейтенант“, „Йода Майор“ и „Бригаден Йода“.

????Ukrainian artist Maksym Palenko has drawn a representation of popular character "Baby Yoda" stopping a Russian drone, after images of a Baby Yoda patch being worn by top Ukrainian general Valerii Zaluzhnyi appeared on social networks.

More news here ???? https://t.co/S95ZiWHXi6 pic.twitter.com/JLOVaYfGRN

— The New Voice of Ukraine (@NewVoiceUkraine) June 20, 2023

Художникът Максим Паленко разкри секрета на свалените „Шахеди“ – лови ги Йода. В майтапите и меметата се включиха и западните експертни кръгове, които се вълнуват от войната в Украйна: „Да, ясно е че „Кинжалите“ ги лови Бебе Йода, а не Залужни с голи ръце“, коментира Дженифер Кафарел от Института за изследване на войната. И нека бъде с теб на „йодираната сила“ (вместо йодираната „сил“ - сил на украински е сол, закачка с опаковката на марка готварска сол).

В други фотошопнати изображения новият хранител на Киев вместо княз Владимир е Йода, а визионерската представа за Москва са силуети на горящия кремъл и над една от кулите – Йода.