OffNews.bg

Германската прокуратура обвини българина, ритнал жена в берлинското метро

Прокуратурата в Берлин е повдигнала обвинение срещу българина, който ритна и рани жена в берлинското метро през миналата година, съобщава в. "Берлинер Моргенпост", предава агенция "Фокус". 

На 26-годишния Светослав Стойков е повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда заради това, че на 27 октомври миналата година ритна в гръб жена, причинявайки и сериозни наранявания, сред които и счупване на ръката. 

Стойков,  който бе заснет от охранителни камери как рита нищо неподозиращата жена на станция “Херманщрасе” и я подминава, бе задържан през декември и оттогава е в ареста.

Нападателят е роден в Добрич, но живее на семейни начала с жена във варненския ромски квартал „Максуда”, с която имат три деца. С богато криминално минало е и е бил залавян многократно и е съден за кражби, грабежи и хулигански прояви. 

Все още не е определена дата за началото на делото, но се очаква то да започне в началото на лятото. Ако българинът бъде признат за виновен, може да получи присъда от до 10 години лишаване от свобода.