OffNews.bg

Гърция затвори границата си за сърби след рязко увеличение на заболелите

Гърция затвори границата си за сърби до 15 юли, след рязко увеличение на случаите на коронавируса, което доведе до обявяването на извънредно положение в Белград, съобщи Euronews.

През последните 24 часа в Гърция са регистрирани 43 нови случая на коронавируса, като от тях 20 души са сръбски туристи, според"Макфакс". 36 са били открити на граничния пункт Промахонас. В 20 от тези случаи става дума за сръбски граждани, а 16 от заразените са от други страни.

Три болници в Белград бяха трансформирани отново в специализирани заведения за пациенти с COVID-19. Сръбски военни превърнаха спортна зала в Белград в болница за COVID-19 с 500 легла, предаде Асошиейтед прес

Това се случва след като Сърбия регистрира рязко увеличение на случаите на заразата - най-голямото такова от месец април.

Подобна е ситуацията в Косово, където на 6 юли правителството въведе вечерен час в столицата Прищина и в три други града. Правителството нареди на бизнесите да намалят активния си персонал, а ресторантите и кафенетата в Косово вече могат да сервират само във външните си площи.

Премиерът Авдула Хоти заяви, че няма да се поколебае да обяви извънредно положение, ако това е наложително.