OffNews.bg

Две мили момичета почерпиха руски солдати в Симферопол. 24 отлетяха при Кобзон

Във временно окупирания от руснаците Симферопол в Крим две диверсантки са отровили 35 руски войници. 24 от тях са ликвидирани, а още 11 са в болница, съобщава "Информационна съпротива", позовавайки се на руски медии.

"Според сведенията момичетата са почерпили солдатите с храна и водка с арсен и стрихнин", пишат руските средства за масова информация.

За случилото се говорят и руските военни в Крим.

"Две симпатични момичета, които се представиха за местни жители, дойдоха на контролно-пропускателния пункт на военното поделение. Те донесоха седем бутилки водка и хапване - различни видове риба, салами, хляб, сирене. Казаха на охраната, че искат да благодарят на нашите момчета за всичко, което правят, за това, че ги защитават. Момчетата взеха водката и храната, пийнаха с колегите си и хапнаха. И много от тях се отровиха", пише един от свидетелите на инцидента в Телеграм.

"Милите момичета", пратили руските бойци директно на концерта на Кобзон, не са открити. В момента руските окупатори провеждат разследване дали случаят има връзка с друг скорошен инцидент, при който бяха отровени офицери от ФСБ в Мелитопол.

На 21 ноември беше съобщено, че руските военни във временно окупирания Мелитопол са се отровили с храна от местен ресторант. Някои от тях също починаха.