OffNews.bg

БСП обяви служебния кабинет на Радев за реваншистки, обслужвал ГЕРБ и ДПС

“Това правителство ще бъде реваншистки настроено, анти-БСП и по този начин ще бъдат обслужени интересите на ГЕРБ и ДПС.” Такъв коментар за състава на служебното правителство направи заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров пред бТВ. Изявената позиция на Зафиров беше качена в сайта на социалистите в интернет.

По думите на заместник-председателя на БСП имената са очаквани.

“Прави впечатление масираното присъствие на членове на БСП в кабинета, и то хора, които са ярки критици както на ръководството, така и на последното управление”, посочи социалистът.

Напрежението между президента и БСП през призмата на състава на служебното правителство беше забелязано и извън червената партия. Евродепутатът Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО коментира персоналния състав на кабинета така: 

"Прави впечатление, че министерско кресло получава отново Велислав Минеков, напусналият тройката на „Отровното трио“, подло оставил ги дуо. Другата интересна фигура е опозицията в БСП Крум Зарков, който ще поеме Министерство на правосъдието. Символно е и назначението на Антон Кутев за говорител на служебния кабинет. Разломът между Радев и БСП е явен."