OffNews.bg

Британският военен министър: Русия се меси в изборите във Франция и България

Британският военен министър Майкъл Фалън обяви, че Русия се намесва в изборите във Франция и България и се опитва да разедини НАТО. 

Има твърдения за руска намеса в цяла серия избори - от България до САЩ, и ние не се съмняваме, че Русия използва различни средства, с които разполага - информация телевизионни мрежи, пропаганда. Няма съмнение, че Русия агресивно се намесва в други демокрации, коментира Фалън пред "Скай нюз". 

По думите му тези действия се наблюдават и към избори в редица европейски страни, сред които и Германия. 

"Русия заплашва с намеса в изборите в Германия, така както, според твърденията, се е намесила в американските избори. Подобно поведение е неприемливо, трябва да обръщаме внимание на такива действия на Русия всеки път", категоричен е той.

Фалън е на мнение, че с тази си намеса Москва се опитва да дестабилизира Запада и НАТО, затова държавите трябва да предприемат съвместни действия.

Според него агресията от страна на Русия е сред основните заплахи, пред които е изправен Алиансът, наред с тероризма и киберзаплахите. 

Британският военен министър вече обяви, че Русия концентрира усилията си за дестабилизиране на САЩ, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.