OffNews.bg

Банка дава по 100 000 рубли на руснаците, които се предават заедно с танкове си

Украинската държавна банка Укргазбанк обяви промоция, специална промоция за руски войници, изпратени на фронта. Трезорът обеща, че ще плати по 100 000 рубли в брой на всеки военнослужещ, който се предаде заедно с военната техника и бойното си оръжие.

Банката съобщи за инициативата в изявление на официалната си страница във Facebook.

"Всички знаем, че на руските войници им липсва мотивация, затова решихме да ги подтикнем да вземат правилното решение и сме готови да платим повече пари, отколкото им предлагат у дома. Готови сме да предложим на всеки руски нашественик, който се придържа към нашето предложение и се осмели да се предаде с оръжие и оборудване, 100 000 рубли в брой", се казва в изявлението.

"Разбираме, че тези "гости" са от далечното минало, където системите за разплащане Visa и Mastercard не работят, затова гарантираме плащания само в брой. Тези пари нямат никаква стойност за нас, но не можем да ги изгорим, а и защото не е екологично", заявяват още от трезора.

Укргазбанк призова колегите от финансовия сектор също да се включат в тази инициатива.

"Надяваме се, че нашите колеги от банковия сектор също ще подкрепят подобна инициатива. Това може да е още един принос в съкровищницата на общата ни победа над врага", се казва в съобщението.

По-рано украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски заяви, че вече имат случаи, при които цели подразделения на руската армия се предават в плен заедно с танковете.