OffNews.bg

Армията на Украйна е отблъснала атаки на руснаците в няколко направления

Украинските войници са отблъснали щурмовете на агресора в няколко направления в района на Донецк, а на две места боевете продължават, съобщи във вечерната си сводка за неделя Генералния щаб, отчитайки ситуацията по фронтовете към 18:00 часа на 24 юли.

През неделния ден обстрели са регистрирани по Славянското направление близо до Болшая Комишуваха, Грушеваха, Краснополие, Вернополие, Долина, Красная поляна, Карнауховка и Дибривное. "С щурм нашествениците се опитаха да установят контрол над село Богородично. И отново по традиция без успех." - заявяват от Генералния щаб.

В Краматорското направление противникът е извършил обстрел от оръдия и реактивна артилерия в районите на населените места Кривая Лука, Северск, Григоровка, Верхнекаменское, Ивано-Дарьевка и Спорно. "Украинските войници за сетен път отблъснаха вражеските атаки в направленията Верхнекаменка-Верхнекаменское и Белогоровка-Верхнекаменское. Окупаторите се изтеглиха със загуби." - се казва още в комюникето.

В Бахмутското направление ударите са били срещу позиции на украинските войски в района на Берестовое, Белогоровка, Нова Каменка, Покровски, Бахмут, Весела Долина, Зайцевое, Майски и Ню Йорк. Освен това врагът е нанесъл въздушен удар близо до Бахмут.

"Непохватните опити на противника да подобри тактическата обстановка по направленията Владимировка - Бахмутское и Доломитное - Новолуганское завършиха със значителни загуби и отстъпление. Противникът губи личен състав, но упорито продължава да се опитва да установи контрол върху територията на Углегорската ТЕЦ. Боевете продължават. Продължават ожесточени боеве и в посока Рота-Семигорие.“ - съобщават от Генералния щаб.

В същото време в направленията Авдеевка, Новопавловск и Запорожие продължават системните обстрели на гражданска инфраструктура в районите на населените места Авдеевка, Опитное, Пески, Красногоровка, Новомихайловка, Павловка, Зализничное, Чаривное, Новоандреевка и Степногорск. В някои райони руските нашественици водят и въздушно разузнаване от безпилотни летателни апарати.

В Южнобугското направление основните усилия на противника са съсредоточени върху предотвратяването на настъплението на украинските войски. Вражески обстрел е регистриран край Осокоровка, Трудолюбовка, Первомайски, Явкино, Новогригориевка, Кавказ, Новониколаевка, Котлярево, Поляна, Таврически и Николаев. Украинските защитници също не остават длъжни.“ - допълват от Генералния щаб.

Освен това в Херсонска област руската армия е нанесла въздушен удар близо до Андреевка. Опитала е настъпление по направленията Сухой Ставок - Андреевка и Брускинское – Белогорка, но след понесени загуби, според Генералния щаб, руснаците са отстъпили хаотично.
Без съществени промени е ситуацията във Волинското, Полеското и Северското направление. Противникът е обстрелвал районите на селата Гай, Черниговска област и Гудовое, Белополие и Стари Вирки, Сумска област.

В Харковско направление частите на руската армия са нанесли огневи поражения от оръдия и реактивна артилерия в районите на населените места Харков, Руски Тишки, Стари Салтов, Прудянка, Рубижное, Циркуни, Базалеевка, Слатино, Дергачи, Черкаски Тишки, Благодатное, Уди, Пришиб и Питомник. Нанесени са въздушни удари край Горни Салтов и Моспаново.