OffNews.bg

45-годишна жена мистериозно изчезна. Експертите не са се изправяли пред толкова странен случай

Полицията в Ланкшир, Великобритания, е изправена пред изключително необичаен случай на изчезнала жена - 45-годишната Никола Бюли. Експерт по издирването й казва, че за 20 г. работа не е виждал подобно нещо.

За последно жената е била видяна да разхожда кучето си край река Уайър в Сейнт Майкълс на Уайър в Ланкшир преди 11 дни. Телефонът й е намерен на пейка до водния басейн. От тогава следите й се губят. 

Ръководителят на екипа от водолази, които претърсват реката, Питър Фолдинг, заяви, че ще бъде прегледан още един участък близо до мястото на изчезването й.

"Това е толкова странно. Обикновено, когато е занимаваме с жертва на удавяне, тя е там, където е навлязла във водата. Очаквахме да открием Никола във водата точно пред пейката. Тя нямаше да се е помръднала, най-много на 2-3 метра. Толкова е странно. През 20-те години, откакто се занимавам с това, работил съм по стотици случаи, но никога не съм се сблъсквал с нещо толкова необичайно", коментира Фолдинг пред Би Би Си.

Екипът от водолази от частната компания Specialist Group International (SGI), начело с Фолдинг, претърсва в понеделник "три или четири мили" от реката, докато се стъмни. Сега се съсредоточава върху "ключовата зона" около пейката, където е намерен джиесемът й. 

Експертът по криминалистика допълва, че дори и полицията е объркана. По думите му водолазите са щели да я открият още същия ден, ако е паднала на въпросното място. 

От полицията съобщиха, че наблюденията показват движението ѝ от училището, където е оставила двете си дъщери, по речната пътека и полето. И призоваха шофьорите или велосипедистите по Garstang Road да се свържат с тях.

"Можем да кажем с увереност, че при прегледа на видеонаблюдението Никола не е напускала полето в ключовите моменти през Роуънуотър, нито през самата самото място, нито през парчето земя отстрани. Със сигурност не се е връщала от полето по Allotment Lane или по пътеката в задната част на пъба Grapes към Garstang Road. Нашите разследвания сега се фокусират върху речната пътека, която води от нивите обратно към Garstang Road - затова се нуждаем от шофьори и велосипедисти, които са пътували по този път сутринта на 27 януари, да се свържат с нас", обясняват от полицията.

Униформените смятат, че жената може да е паднала в реката, но "остават отворени за други обяснения" и продължават да провеждат "огромен брой" проверки. Разговаряно е със свидетели, анализирани са разговорите на Никола от джиесема й и от смарт гривната й, претърсена е и изоставена къща от другата страна на реката, както и всички празни кравеферми в околността".

Бюли е закарала двете си дъщери, на 6 и 9 години, на училище и след това е излязла на обичайната си разходка с кучето край реката.

Телефонът ѝ, който все още бил свързан с обаждане от екипа за работата ѝ като ипотечен консултант, бил намерен на пейка на стръмния бряг на реката с изглед към водата, а на земята лежали кучешкият повод и каишка.

Партньорът на Никола Бюли Пол Ансел казва в публикувана от полицията позиция вчера следното: "Изминаха 10 дни, откакто Никола изчезна, а аз имам две малки момиченца, на които мама отчаяно им липсва и които се нуждаят от нея обратно. Това беше толкова тежък момент най-вече за момичетата, но също така и за мен и за цялото семейство и приятели на Никола, както и за обществеността, и искам да им благодаря за тяхната любов и подкрепа."