OffNews.bg

11-а жертва на свлачището в Италия: тялото на жена открито на улица в Казамичола

Тялото на 11-а жертва на свлачището в Южна Италия е открито на улица в пристанищното градче Казамичола, предаде ANSA. То е на жена, чиято самоличност не е установена.

Дванадесети човек все още се смята за изчезнал.

На 26 ноември лавина от вода, камъни и кал връхлетя къщи в района на Казамичола на остров Иския в залива на Неапол. Сред жертвите бе и българка, 58-годишната Николинка Благова. Загинаха и баща и трите му деца.

Тялото на бащата - 37-годишният Джанлука Монти - и на още един мъж бяха открити по-рано тази сутрин. Втората жертва вдругиден трябвало да навърши 32 г., казва се Салваторе Импаглиацо. Той бил партньор на Елеонора Сирабела - първата потвърдена жертва на свлачището.

Импаглиацо е намерен в къща, изоставена след земетресението през 2017 г., далеч от тази, в която е живял с Елеонора. Спасителите го проследяват на 300 метра от мястото, където смятат, че може да се е намирал, захвърлен надолу по течението от реката от кал, камъни и отломки, която започна от връх Епомео и помете всичко по пътя си, като на практика заличи къщата, в която Салваторе и Елеонора са живели през последните няколко месеца.

Джанлука Монти бил таксиметров шофьор и предпоследният издирван член на петчленно семейство, затрупано от свлачището. Тялото му е открито в район, където се предполага, че е била градината на къщата му.

При нова метеорологична тревога най-малко 1000 до 1300 жители на Иския ще трябва да напуснат домовете си.

Досега са проверени 1134 сгради и почти всички вече са рискови.

Предстои евакуацията на около 600 души. Те ще бъдат временно подслонени в хотели.