OffNews.bg

Григор Димитров на крачка от грандиозен успех

Въпреки добрата си игра Григор Димитров изпусна златна възможност да стъпи за пръв път на финал от сериите на АТР.

Българинът загуби от Фернандо Вердаско с 2:1 сета (7:6(3), 5:7, 7:5). Гришо имаше чудесна възможност да се класира на финал в Бостад, Швеция, но не успя да се възползва от шанса си и ще чака следваща удобна възможност.

Първият сет не започна добре за най-класния български тенисист, който допусна да бъде пробит още в първия гейм. Испанецът поведе с 2:0 гейма, но след това направи няколко грешки и резултатът се изравни. Тенисистите се движеха рамо до рамо, за да се стигне до тайбрек. Там Вердаско се възползва от няколко грешки в играта на Григор и спечели тайбрека с 7:3 точки.

Втората част бе много равностойна. Първият пробив в сета беше осъществен едва в седмия гейм, в който Димитров бе много настоятелен и поведе с 4:3. След това хасковлията отново показа стара слабост и загуби свое подаване за да се стигне до 5:5 гейма. Вердаско обаче не се възползва от спада в играта на българина, подцени своето подаване и логично загуби сета - 7:5 в полза на Гришо.

Третата част започна с големи надежди за българина. Въпреки това Вердаско бе първият, който успя да пробие сервиса на своя опонент. В средата на сета испанецът дори имаше аванс от 4:1 гейма. След това Димитров показа защо е считан за най-голямата изгряваща звезда на световния тенис и с чудесна игра доведе резултата до 5:5. Вердаско взе последвалия гейм и точно когато всички очакваха нов тайбрек, Гришо се пропука и направи непредизвикана грешка. Тя бе с цената на мачбол за Фердаско.

По този начин Димитров за втора поредна година отпада на полуфиналите на турнира в Бастад. През миналата година той загуби от Давид Ферер.