OffNews.bg

Нощна блокада пред Първо районно, докато не освободят Минчо Спасов (видео)

Блокадата на бул. „Шипченски проход", където се намира столичното Първо РПУ, няма да бъде свалена, докато Минчо Спасов не излезе на свобода.

Това обявиха демонстранти, които остават и към този момент пред сградата на полицейското управление, за да подкрепят задържания.

Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов беше отведен тази вечер в столичното Първо РПУ.

Изяснява се дали той е съпричастен към спирането на метрото днес, съобщават от пресцентъра на МВР.

"Днес в полицията е получен сигнал, че в 11.50 часа в района на метростанция „Климент Охридски“ трима натиснали бутони за аварийно спиране на мотрисите. Веднага след това избягали. Минути по-късно електрозахранването на станцията е възстановено" - пише още в прессъобщението на МВР.

Пред Първо РПУ бързо се събраха демонстранти в подкрепа на Спасов и адвокати, които поискаха да го защитават - Мая Манолова, Татяна Дончева, Емил Георгиев и още няколко души. Дълго време адвокати не бяха допускани до задържания.

С Минчо Спасов е задържан и още един човек, чиято самоличност все още не е уточнена.

"Две лица, отговарящи на външния вид на тези, които спират електрозахранването на метрото, са задържани и са доведени в РУ. Към момента тяхната съпричастност към извършеното престъпление - хулиганство, се установява. Утре определеният за наблюдаващ прокурор ще прецени има ли извършено престъпление, какво е то и кой е неговият автор. Двете лица са задържани за срок до 24 часа." - съобщи пред БНР Николай Станчев, главен разследващ полицай в СДВР.