OffNews.bg

Звучи като виц, но не е: Община Каварна прави висящ паркинг върху плажа

Тази новина звучи като виц, но за съжаление не е. На своя сесия вчера общинският съвет в Каварна гласува да се направи висящ паркинг върху градския плаж.

Скандалният проект е маскиран като аварийно укрепване на подпорната стена на пътя, който тръгва вляво покрай досегашния огромен паркинг и върви успоредно на бреговата линия.

Общинският съвет вчера гласува спешно да се отпуснат 250 000 лева за проекта.

"Аварийното укрепване" предвижда в пясъка да се набият бетонни колони, а върху тях да се излее бетонен навес, върху който да паркират коли.

Ако това стане факт, Каварна ще влезе в историята като първия курорт, в който туристите вземат слънчеви бани в подземие под дебел пласт бетон с коли върху него.

На входа на плажа, на по-малко от 100 метра от новото чудо на архитектурата, има огромен паркинг, който никога не се запълва.

Сегашната подпорна стена на пътя видимо няма нарушения и не е ясно защо изобщо трябва да се укрепва, още повече аварийно.

Много е спорно дали иновацията, прокарана от сегашния кмет Нина Ставрева, изобщо може да мине. На сесията на общинския съвет вчера е избухнала голяма кавга, в която предишният кмет Цонко Цонев, който сега е общински съветник, е обяснил, че проектът нарушава всички възможни закони.

Нина Ставрева му е отговорила, че вече се е договорила с институциите за прокарването му.

В следващите дни OFFNews ще изпрати запитване до отговорните институции дали ще разрешат бетонирането на плажа и ще потърси отговор на въпроса кой стои зад скандалния проект.