OffNews.bg

Забележка за Манол Пейков, нарекъл Костадинов ''Късопишков''

Повече от час продължава обсъждането на един член от Правилника за дейността на Народното събрание по време на днешното заседание. Дебатът обаче вместо за нормативни разпоредби се съсредоточи върху "Коцето Късопишков".

Фразата е на издателя Манол Пейков, който е депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България". Всичко започна при обсъждането на идеята да има или не комисия за семейните политики (идея на ПП-ДБ). Очаквано групата на "Възраждане" съзря в това предложение на "доносническа България", както Костадинов нарича ДБ, защита на интереси на НПО-та.  

На това изявление реплика взе Явор Божанков, който пък припомни, че "жената на Копейката" взима пари с НПО от "зла чуждестранна верига". В изказване Костадин Костадинов нападна Божанков, че за 15 минути сменил лява с дясна партия. След това на трибуната излезе Манол Пейков, който призова групата на "Възраждане" да се държи възпитано в зала, защото и хората в ПП-ДБ имали въображение за измисляне на креативни имена. Депутатът използва едно такова - "Коцето Късопишков".

След това Костадинов се засегна и поиска лично обяснение, в което нарече Пейков "простак", "доносник"  и "утайка" и дори се закани, че той щял да "изхвърли утайката". След размяната на реплики в зала напрежението в НС се изостри, заради което председателят парламента Росен Желязков даде почивка. Така заседанието бе прекъснато, а същинската законодателна работа продължава да буксува.

След края на почивката Желязков наложи забележки на Пейков и Костадинов.