OffNews.bg

Валери Симеонов: Премиерът да отзове посланик Нейнски

Председателят на НФСБ Валери Симеонов иска оставката на посланик Надежда Нейнски. 

Предложих на премиера Бойко Борисов да отзове посланика ни в Турция, защото тя защитава турски интереси”, заяви Валери Симеонов по bTV. Преди седмица Нейнски заяви, че не може една националистическа формация да определя дневния ред на държавата.

„От каква позиция дава тя тези оценки? Тя посланик на България в Турция ли е или е посланик на Турция в България? С това си поведение Надежда Нейнски защитава интересите на турската държава и трябва да бъде отзована”, допълни Симеонов.

Председателят на Патриотичния фронт поясни, че днес ще бъде гласувано в Народното събрание секции в чужбина да се откриват във всички градове с население над 1 млн. души. „Ще бъде приет също и текст, съобразно който българските граждани в чужбина ще гласуват в посолства и консулства, но за Европейския съюз няма да има ограничение на секциите”, уточни Симеонов.

Той добави, че няма ограничение колко секции могат да бъдат открити в посолствата и консулствата, може да се открие 1 може и 10.

„Правим всичко това, за да спрем гласовете от Турция. В ЦИК има представители на ДПС, преди време бяха заедно с БСП и съставът на ЦИК е доминиран от тези две партии. Става въпрос за договореност – няма да ни закачате, а ние ще подкрепяме вашето управление”, твърди Симеонов. Той прогнозира, че по всяка вероятност на следващите избори повече гласове ще получи партия ДОСТ в сравнение с ДПС. 

„Никой не наказва българите в чужбина да не гласуват. По този начин скочи агитката на Радан Кънев и това не му прави чест. Според мен, той организира тази шепа хора в България”, допълни Симеонов.