OffNews.bg

Валери Симеонов към Елена Йончева: Ще обяснявате в прокуратурата

Подадох сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева, защото разпространява лъжи за оградата по границита и дава информация на трафикантите, обяви вицепремиерът Валери Симеонов по Нова тв.

БСП и Елена Йончева преминаха границата. Информацията, която тя изнесе, я няма в никакъв доклад и не е оповестявана публично. За мен това е безотговорно поведение и национално предателство”, каза Симеонов. По думите му оръжието на БСП и на Йончева е лъжата. 

Не съм обявила информация, която е за служебно ползване, докладът е публикуван на сайта на Народното събрание, обясни Йончева, която се включи по телефона в ефир. Г-н Симеонов не може да нарича национален предател човек, който задава въпроси, допълни тя. Симеонов има голям проблем, както и всички ние - и държавата като цяло, ако смятаме, че трафикантите чакат да научат от телевизията откъде да преведат мигрантите, каза още Йончева. 

Отвсякъде научават, г-жо Йончева, отговори Симеонов. 

Решението за изграждането на оградата стана възможно, след като променихме закона за обществените поръчки. Но в бюджета за 2015 тя не беше предвидена, парите се осигуряваха от излишъци. Заради липсата на средства, а по това време напливът на пълчища от мигранти беше огромен, затова решихме оградата да е едноредова. Ако беше двуредова, сега щяхме да сме стигнали до Лесово, допълни Симеонов. 

Когато говорите за оградата, внимавайте, предупреди Симеонов Йончева. Това заплаха ли е, попита тя. Ще обяснявате в прокуратурата, приключи спорът вицепремиерът.