OffNews.bg

Валентин Радев: Когато ГЕРБ дойде на власт, създава правила

ГЕРБ, когато дойде на власт, създава правила. Променихме Закона за въорежените сили, пратихме войската на граница.

Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в парламента. Той отговори на обвиненията на опозицията, че правителството не се справя със сектор "Сигурност" и мигрантската криза. 

Тези хора все едно не са били в държавата. Цяла Европа ни хвали, че пазим много добре сухопътната си граница. Фронтекс откриха агенцията си тук в наша чест, каза още той.

Според Радев в мотивите за вота на недоверие няма никакви аргументи и са "пълни с популизъм":

Кой им написа тези мотиви? Единственият начин да кажеш, че сега битовата престъпност е по-висока, е да я сравниш с някакви периоди назад или със съседни държави. Аз имам диаграми, които показват, че това не е вярно.

Той посочи още, че в предизборната програма на ГЕРБ пише, че ще бъдат обучени допълнително 6 000 полицаи, но тези полицаи няма да са разследващи.

Ние сме казали, че ще назначин не по-малко от 1000 човека - жандармерия и полиция. Ние сме го направили до Нова година, добави Радев.

Той коментира и случаите на бягство от затвора:

Бягали затворници. Ами тези работи се случват. Видяхте как го хванахме този от Ловеч само за 52 часа. Защо вадят от контекста само единични случаи?