OffNews.bg

Убедителна победа на Васил Терзиев още на първи тур очаква Кирил Петков

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков вярва, че кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев ще спечели още на първи тур на местните избори. Самият Терзиев каза, че "основният сценарий е убедителна победа на първи тур".

Коалция "Обединени за София", съставена от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София", се регистрира в последния възможен ден за местните избори на 29 октомври 2023 г.

Съпредседателите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Кирил Петков и Христо Иванов, кандидатът за кмет на столицата Васил Терзиев и председателят на "Спаси София" Борис Бонев внесоха документите в столичната общинска избирателна комисия. Именно Бонев е водач на листата за общински съветници на обединението.

"Изключително сме щастливи, че г-н Бонев е водач на нашата листа. Работим за изборна победа на първи тур. За момента втори тур не е основният сценарий", коментира пред журналисти Васил Терзиев.

"От нас зависи да има по-голяма ангажираност на гражданите, да разбират какво се случва и активно да изкореним корупцията, така че публичният интерес да бъде застъпен", каза той. Терзиев даде заявка, че ако стане кмет, ще инспектира ремонти и ще засили функцията на вътрешния одит и всички инструменти, с които общината работи.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира, че повече от всякога днес ПП са уверени, че следващият кмет на София се казва Васил Терзиев.

Петков обяви, че е "абсолютно уверен", че ПП-ДБ ще стигнат до балотаж на всички места в България, където са издигнали кандидат-кметове. По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще подкрепят ПП-ДБ на балотаж там, където могат, но че очаква и отсрещното в замяна. Кирил Петков обаче не потвърди този план:

"На национално ниво говорихме с нашите структури и вярваме, че ПП ще бъде част от всички балотажи. Ще подкрепяме нашите кандидати."

Васил Терзиев заяви, че от месеци се работи по сформирането на този екип с амбицията за положителна промяна на столицата. Все така смятаме, че ГЕРБ е основният ни опонент на тези избори и искаме да променим техния модел на управление, каза той.

Борис Бонев заяви, че "Обединени за София" няма да допуснат бъдещо управление на ГЕРБ. "Работим за мнозинство в Общинския съвет, ако това не се случи, ще дискутираме какви са приоритети на останалите участници", добави той.