OffNews.bg

Тръпнете ли? Утре, Гешев, шоу, на живо: Стартира ''Голямото начало''

Бившият главен прокурор Иван Гешев реши да последва примера на шоумена и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов, като обяви, че ще говори на живо във Фейсбук във вторник и ще отговаря на въпроси от потребителите на социалната мрежа. 

Гешев, подобно на гологлавия шоумен, няма да организира пресконференция, на която да могат да присъстват и медии, а ще говори най-вероятно от дома си. Така години наред лидерът на ИТН избягва журналистическите въпроси, а предпочита да говори с "народа" и "суверена".

От обявения анонс на предстоящото "изявление" става ясно, че ще е на тема "Голямото начало". Дали това означава, че Гешев ще представи политически проект, както се говори от месеци, не става ясно. 

Във видеото за утрешното "говорене" на Гешев се призовава за активност, а по традиция завършва с думите: "Време е да изметем политическия боклук". 

Заради тази фраза, казана от бившия главен прокурор, по време на пресконференция на 15 май, той бе отстранен от Висшия съдебен съвет заради уронване престижа на съдебната власт. 

Ще му бъдат ли зададени неудобни въпроси, предстои да видим по време на живото излъчване във Фейсбук и във "всички свободни медии", както казват в анонса.