OffNews.bg

''Това вече е изборна агресия''. Главчев зове бързо да се състави редовен кабинет

Новоизбраните народни представители по-бързо да се конституират и да работят за съставянето на редовно правителство, призова служебният премиер Димитър Главчев преди началото на първото правителственото заседание след вота "2 в 1" в неделя.

"България има нужда от редовно правителство и то трябва да се състави възможно най-бързо. Хората вече се умориха от толкова много избори – това вече е изборна агресия. Затова са налице и тези резултати", заяви Главчев.

Той не пропусна да похвали всички за добре организираните избори. По думите му служебното правителство може да отчете пред българските граждани, че е изпълнило основната си задача – провеждането на честни и прозрачни избори. "Всичко това беше установено от обществото и дори от чуждестранните наблюдатели от ПАСЕ", каза той.

Служебния премиер припомни, че Министерството на електронното управление удостовери машините, като за пръв път на него присъстваха представители на политически партии и НПО. Той отчете, че МВР през цялото време е следяло какво се случва - както по време на предизборната кампания, така и в изборния ден.

"През цялото време се водеше война срещу уродливото явление за купуване на гласове", каза още Димитър Главчев.