OffNews.bg

Цонева: ЦИК извърши един от най-големите заговори срещу демокрацията в историята ни

Централната избирателна комисия извърши атентат срещу изборния процес. Направи нещо, което исторически ще бъде оценявано като един от най-големите заговори срещу демокрацията в България.

Това заяви пред БНТ Антоанета Цонева от "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е на мнение, че членовете на Централнта избирателна комисия (ЦИК), които участваха във вземане на решението да се гласува само с хартиени бюлетини, трябва да подадат оставки.

"Този резултат, който имаме на над 500 000 недействителни бюлетини е чудовищно число и означава, че гласовете на над половин милион души не са участвали в разпределението на общинските съвети. Машината не дава да се възпроизведе такъв недействителен глас", каза Цонева.

Тя обясни, че ролята на ЦИК е да охранява изборния процес и правата на гражданите. По думите ѝ ЦИК "санира политически сценарии".

Според нея вота на недоверие срещу правителството "Денков" отново няма да бъде успешен. По думите ѝ мнозинството в парламента е силно и не би могло да има пробив.